15 مرداد 1398 - 11:2
شناسه خبر: 10665
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
در دومین نشست کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران صورت گرفت :
تشکیل کمیتههای سهگانه زراعت و دامداری، دام و طیور و صنایع تبدیلی
اتاق بازرگانی تهران
در دومین جلسه کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران، فعالان حوزه کشاورزی و صنایع غذایی ضمن پرداختن به مسائل و مشکلات این روزهای بخش کشاورزی و صنایع غذایی کشور، به بحث و تبادل نظر پیرامون برنامههای آتی و اولویتهای کمیسیون پرداخته و تشکیل کمیتههای سهگانه زراعت و دامداری، دام و طیور و صنایع تبدیلی را در دستور کار قرار دادند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، در ابتدای این جلسه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران با اشاره به خبر خرید توافقی گندم توسط کارخانجات آرد و ماکارونی ایران خاطرنشان کرد: با توجه به قیمت دلار در بازار آزاد و عدم بهرهمندی واردات گندم از ارز دولتی اکنون گندم داخلی ما برای کارخانجات مقرون به صرفهتر است به طوری که امسال بخش خصوصی مجدداً اقدام به راهاندازی مراکز خرید کرده و گندم را با قیمتهای 1890 و 1950 تومان نیز از کشاورزان خریداری میکند.
حسن رکنی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی نیز طی سخنانی به خودکفایی ایران در تولید گندم طی چهار سال پیاپی اشاره کرد و از پیشبینی افزایش تولید گندم طی سال جاری در مقایسه با سال گذشته خبر داد.
وی افزود: برآوردها حاکی از آن است که امسال تولید گندم به 14 میلیون تن برسد که پیشبینی میشود از این میزان در حدود 11میلیون تن خرید تضمینی از سوی دولت صورت گیرد. چشمانداز تولید گندم در کشور مثبت است و بخشی از صنایع وابسته که از شرکت بازرگانی دولتی گندم میخریدند امروز به طور مستقیم از کشاورزان خرید میکنند و مراجعه به شرکت بازرگانی دولتی کاهش یافته است.
رکنی سپس به مزیتهای تولید و پرورش شترمرغ در کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر حدود 80 هزار قطعه شترمرغ پرواری و در حدود 10 هزار قطعه مولد در مزارع پرورش شترمرغ کشور وجود دارد و از این حیث، ایران پس از آفریقای جنوبی دومین کشور عمده پرورش این پرنده در جهان است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی همچنین از پر و پوست شترمرغ به عنوان دو محصول بالقوه صادراتی یاد کرد که به گفته وی، بازارهای آن نیز در منطقه و دیگر کشورها فراهم است.
رکورد واردات کالاهای اساسی به رغم تحریمهای اقتصادی
کاوه زرگران در ادامه این جلسه با اشاره به آمار گمرک ایران مبنی بر واردات 19.5 میلیون تن کالای اساسی در سال 97، رشد واردات کالاهای اساسی همزمان با تحریمها را جالب توجه توصیف کرد و افزود: با افزایش فشار تحریمها واردات کالاهای اساسی افزایش یافته است، به طوری که در اردیبهشت ماه رکورد واردات کالاهای اساسی به بندر امام خمینی در 40 سال گذشته شکسته شد و ظرفیت بندر امام خمینی هم کشش این حجم از واردات کالا را نداشت.
عدم توجه به آثار بلندمدت سیاستگذاری های اقتصادی
رئیس اتحادیه گیاهان دارویی، فرآورده های غذایی و زعفران ایران نیز از شرکت کنندگان در جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق تهران بود که با اشاره به آثار سوء بخشنامههای پی در پی بانک مرکزی در سال گذشته، عدم برنامهریزی بلندمدت از سوی سیاستگذاران اقتصادی کشور را مورد انتقاد قرار داد و خاطرنشان کرد: بخشنامه بازگشت ارز صادراتی بانک مرکزی، افزایش صادرات زعفران توسط کارتهای یکبار مصرف و سرد شدن صادرکنندگان نمونه کشور را به دنبال داشته است، به طوری که در سال گذشته 70 درصد صادرات زعفران کشور توسط کارت های یکبار مصرف صورت گرفته است.
محمدعلی رضایی همچنین با اشاره به افزایش کشت محصول گل گاوزبان در گرگان، افزایش بیش از حد تولید این محصول را از نتایج عدم برنامهریزی و مشورت با بخش خصوصی از سوی نهادهای سیاستگذار توصیف کرد.
علی تقویفر، از اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق تهران نیز در ادامه این جلسه مقاومت بالای مسوولان دولتی در برابر کاهش اختیارات را مورد انتقاد قرار داد و افزود: سیاستگذاریهای بخش غذای کشور سبب شده است قیمت محصولات طیور به حدی کاهش یابد که تولیدکنندگان تمایلی به جوجهریزی نداشته باشند.
تقویفر علت اصلی کاهش قیمت محصولات طیور را افزایش دو برابری نیاز تولیدکنندگان به نقدینگی عنوان و تصریح کرد: واردکنندگان با پول تولیدکنندگان اقدام به تامین کالا میکنند و این روش کاری غلط است.
حسن فروزانفرد، از اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق تهران نیز طی سخنانی ریشه مشکلات اقتصادی کشور را در عدم نگاه سیاستگذاران به اقتصاد به عنوان علمی پیچیده دانست و گفت: آن زمان که بدون در نظر تاثیر تصمیمات بر اقتصاد گرهی میزنیم که قادر به باز کردن آن نیستیم، برای حل همان مشکل گرههای بیشتری میزنیم؛ نتیجه این که ظرفیتهای کشور در حال هدر رفتن است.
تشکیل کارگروههای سهگانه کمیسیون کشاورزی
در ادامه این نشست کاوه زرگران، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران پیشنهاد تشکیل کمیتههای سهگانه در حوزههای زراعت و دامداری، دام و طیور، و صنایع تبدیلی را مطرح و خاطرنشان کرد: نظرات کارشناسی کمیتهها پس از ارسال به کمیسیون کشاورزی بررسی و در صورت تایید ابلاغ میشوند.
پس از طرح این پیشنهاد تشکیل کمیتههای سهگانه مورد حمایت سایر اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق تهران قرار گرفته و جمشید مغازهای و علی تقویفر به ترتیب مدیریت کمیتههای صنایع تبدیلی، و دام و طیور را برعهده گرفتند.
در ادامه این جلسه، کاوه زرگران با اشاره به بحثهای مطرح شده پیرامون حذف ارز 4200 تومانی و حمایت نمایندگان بخش خصوصی از این اقدام با هدف جلوگیری از رانت و فساد، افزود: پیرامون ارز 4200 تومانی دیدگاههای متفاوتی در حوزه کشاورزی مطرح است و نیاز به بررسیهای کارشناسی بیشتری دارد.
در پایان این نشست، مقرر شد بحث و تبادل نظر پیرامون معایب و مزایای ارز 4200 تومانی در دستور کار جلسه آتی کمیته کمیسیون کشاورزی اتاق تهران گرفته و پس از گردآوری تمامی دیدگاههای تشکلهای حوزه صنایع کشاورزی و غذایی، نظر کارشناسی کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران درباره این ارز و سرنوشت آن، اعلام شود.